Vanaf 1 juni 2016 is Alarm Meldnet als eerste meldkamer in Nederland in staat om meldingen van de Pyronix Enforcer beveilgingscentrale te ontvangen. Het Pyronix portfolio wordt door TKH dochter Alphatronics in Nijkerk geleverd.

enforcerAlphatronics heeft vorig jaar allereerst de complete productlijn 2-weg Pyronix draadloze detectie aan het portfolio toegevoegd. Dit paste in de strategie om de installateur een keuze te geven voor 1- of 2-weg draadloze technologie. Later dat jaar is hier ook de Pyronix Enforcer alles-in-één beveiligingscentrale aan toegevoegd. Hierbij kan de gebruiker het systeem met behulp van een smartphone bedienen en zelfs inkijken in het object door middel van aangesloten IP camera’s. 

alarmmedlnetWat nog miste was een meldkamer die de alarmen van de Pyronix Enforcer kon ontvangen. Dit heeft Alarm Meldnet nu als eerste PAC in Nederland gerealiseerd”. Voor Alarm Meldnet was deze ontwikkeling logisch. Om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag om Pyronix beveiligingscentrales te ontvangen is met Alphatronics samengewerkt om de ENIP ontvangstsoftware in de meldkamer te implementeren. Alarm Meldnet kan meldingen van de Pyronix Enforcer op IP en GPRS ontvangen en handelen naar de afgesproken opvolgacties met de klant. Hiermee is de beveiligingsketen weer compleet.