Uitfasering 2G, wat betekend dit voor de bestaande alarmsystemen bij jouw klanten?

Door Alphatronics - 03 januari 2024

KPN heeft aangekondigd op 1 december 2025 definitief te stoppen met het 2G (GRPS) netwerk. Lees hier het KPN artikel. 

Voor wie is dit belangrijk?

Heb je in het verleden alarmsystemen geleverd waarbij 2G (GPRS) werd gebruikt? Het gaat hier om alarmsystemen waarbij een GPRS module is toegepast, dit kan gaan om de primaire verbinding maar veelal als back-up verbinding. GPRS is de methode voor gegevensoverdracht op 2G mobiele telefoonnetwerken.

Nu KPN heeft aangekondigd op 1 december 2025 definitief te stoppen met het bestaande 2G netwerk, valt de GPRS-oplossing weg en is het essentieel om tijdig te starten met de overstap naar 4G alternatieven. Odido (voorheen T-Mobile) hield er al in 2023 mee op, Vodafone volgt in 2024 en KPN uiterlijk per 1 december 2025.

Alphatronics helpt je graag met de oplossing zodat alle apparaten veilig verbonden blijven. Zo kun je voortijdig jouw klant attenderen op de naderende verandering en de mogelijkheden.

AlphaVision ML & XL alarmsystemen:
Deze alarmsystemen zijn geleverd met een GPRS-module welke op termijn wegvalt. Voor een eenvoudige en betrouwbare migratie kunnen deze systemen aangesloten worden op de DualCom Pro 2 van CSL waarmee een verbinding naar bijvoorbeeld de PAC in tact blijft.
We hebben deze oplossing duidelijk beschreven. Lees verder op onze CSL-pagina.

UNii alarmsystemen:
Ook deze systemen kunnen geleverd zijn met een GPRS-module. Deze kunnen vervangen worden voor een 4G-module, met of zonder CSL simkaart.
004680, UNii 4G module
004780, UNii 4G module inclusief CSL WorldSim simkaart

We adviseren je niet te lang te wachten met het informeren van de eindgebruikers en de installed base waarbij een GPRS-module is gebruikt. Zo ben je op tijd klaar en voorbereid op het definitief stoppen van 2G. Hulp nodig? Neem contact met ons op via verkoop@alphatronics.nl of bel 033-2459944.