Alphatronics implementeert DESFire EV3

Door Alphatronics - 11 maart 2024

De tags en kaarten van UNii inbraakdetectie met toegangsverlening zijn van DESFire EV3 voorzien. DESFire EV3 is de nieuwste toevoeging aan de MIFARE DESFire-familie van smartcard-chipsets van NXP. Deze nieuwste evolutie introduceert de mogelijkheid om meer functionaliteiten te implementeren. 


Even een stapje terug: waar waren we op het gebied van toegang authenticatie gebleven? MIFARE DESFire EV2 was de laatste generatie RFID-chips. Deze zijn van een extra encryptie laag voorzien, die is toegevoegd aan de communicatie tussen de kaart en de lezer en voldoet aan de AES128-bit-standaard (1). Zie voor meer informatie over de historie van toegangstechnieken, onze eerdere blog "De waarheid over het klonen van toegangskaarten".

De UNii keypads en lezers voor toegang hebben de veilige leestechniek MIFARE DESFire EV2. De tags/kaarten worden van een beveiligde applicatie voorzien. In deze applicatie wordt het kaartnummer geschreven en beveiligd met een Alphatronics specifieke 128 bit AES encryptiesleutel. Het UNii keypad en de kaartlezers zijn van de juiste leessleutel voorzien zodat ze in staat zijn de beveiligde applicatie met het tag-/kaartnummer uit de tag/kaart te kunnen lezen.

DESFire EV3- tags/kaarten maken gebruik van beveiligingsfuncties, waaronder AES128-codering, veilige kanaalgebaseerde bestandsoverdracht en nabijheidscontroles om kaartgegevens tegen aanvallen te beschermen.

Belangrijkste kenmerken DESFire EV3:

Hoger beveiligingsniveau: 
MIFARE DESFire EV3 biedt verbeterde beveiligingsfuncties ten opzichte van EV2, zoals geavanceerdere AES-codering en verbeterde sleutelbeheerprotocollen. Hierdoor biedt het een nog robuustere bescherming tegen aanvallen en hacking-pogingen.

Extra prestaties:
MIFARE DESFire EV3 biedt vergelijkbare geheugencapaciteitsopties als EV2, maar biedt prestatieverbeteringen , zoals snellere transactietijden en mogelijk hogere gegevensoverdrachtssnelheden, afhankelijk van de implementatie.

Meer functionaliteiten:
MIFARE DESFire EV3 behoudt alle functionaliteit van EV2 en biedt mogelijk extra mogelijkheden, zoals verbeterde ondersteuning voor mobiele apparaten en mogelijkheden voor toekomstige uitbreidingen.

Compatibliteit
De UNii lezers en UNii keypads zijn volledig backwards compatibel met DESFire EV2. Ook de nieuwe DESFire EV3 tags en kaarten kunnen door oudere UNii toegangslezers en keypads gelezen worden. Dit zorg ervoor dat uw investering in oudere investeringen niet voor niets zijn geweest en dat gegevens worden beschermd. Daarom hebben wij op onze website bij bijvoorbeeld de UNii lezers “EV2/3” geschreven: Toegang 
1.       AES128-bit-standaard: type encryptie (een methode om een bericht te veranderen om de betekenis ervan te verbergen) dat de overdracht van gegevens via internet beschermt.

Bronnen:
1.        Alphatronics
2.        CDVI
3.        HID