Dahua Full-color 180° Panoramische Camera's met Dubbele Lens

Door Alphatronics - 27 januari 2023 - Nieuws


Stel je voor dat je 's nachts op een drukke straat loopt en plotseling luid geschreeuw hoort, gevolgd door een grote commotie. In je ooghoek is zojuist een incident gebeurd. Je hebt waarschijnlijk wat lawaai gehoord en stukjes gezien. Toch is de kans groot dat je je niet elk detail kunt herinneren van wat er is gebeurd op basis van je gezichtsveld en geheugen. Het was immers donker. 


Op plaatsen zoals pleinen, parkeerplaatsen en gangen waar volledige dekking zonder dode hoeken absoluut noodzakelijk is, is het installeren van een panoramische camera een no-brainer. Een panoramische camera is, zoals de naam al zegt, een vaste camera die een groot gebied kan dekken. Hierdoor is het een uitstekend alternatief voor de lastige installatie van meerdere camera's om een groot gebied te dekken.

De Dahua Full-color Dual Lens 180° Panoramic PTZ & IPC apparaten voldoen aan alle eisen van een efficiënte beveiligingsoplossing die de bovengenoemde bewakingsuitdagingen aan kan. Laten we eens kijken wat ze te bieden hebben.
 

Seamless Stitching & Geavanceerde Beeldfusie Technologie
De Dahua Full-color Dual Lens 180° Panoramic PTZ & IPC apparaten zijn uitgerust met dubbele sensoren die een 180-graden gezichtsveld leveren. Hoe zorgen deze camera's voor één 180° panoramisch beeld?

 

Eerst nemen de rechter- en de linkerlens een beeld op. Vervolgens berekent de camera met behulp van gestandaardiseerde beeldcorrectie-technologie de kenmerkende waarden van het linker- en rechterbeeld om vervorming en pixelverlies te voorkomen. Tot slot maakt het geavanceerde algoritme van Dahua voor metadata op pixelniveau, een vloeiende samenvoeging van het beeld mogelijk. Het resultaat: een vloeiend 180° groothoekbeeld van een grote scène met slechts één camera!

Full-color Technologie
Voor betere beeldprestaties maken zowel de panoramische PTZ als de IPC apparaten gebruik van Dahua's eigen Full-color technologie. Elke cameralens ondersteunt F1.0 diafragma om meer licht op te vangen. Vergeleken met F1,6 diafragma is de lichtopname van F1,0 diafragma 3 keer zo groot. Dit levert een aanzienlijk helderder en duidelijker kleurbeeld op, zelfs in donkere omgevingen of 's nachts. Bovendien zitten onder de lenzen twee warme lampen, die minder effect hebben op de menselijke ogen, en helpen de lichtvervuiling in het bewaakte gebied te verminderen.

EPTZ
Een cool kenmerk van de panoramische IPC is EPTZ (electronic pan, tilt and zoom), dat digitale zoomtechnologie gebruikt om echte PTZ-achtige functies te bieden op een vaste niet-PTZ-camera. Het biedt een panoramisch beeld voor een breder zicht op de scène, maar ook subbeelden die gericht zijn op een specifiek gebied of doel. Er zijn vijf verschillende lay-outs of standen. Elke modus omvat een groothoekbeeld dat 1, 3 of 5 verschillende subbeelden kan bevatten voor een handigere bewakingservaring.

Independent Mode en Smart Linkage Mode
Voor de panoramische PTZ-camera ondersteunen zowel de panoramische als de detailweergave AI-functies. Twee camera's kunnen onafhankelijk van elkaar worden ingezet in verschillende richtingen om grotere gebieden te dekken. Bovendien kan de smart linkage modus worden geïntegreerd met IVS. Hierdoor kan de panoramische camera het hele beeld van de scène vastleggen, terwijl de speed dome camera inzoomt om details op te nemen wanneer er alarmen afgaan. De veiligheid in het bewaakte gebied wordt daardoor vergroot.

Two-way Talk
Deze Dahua panoramische camera is ook uitgerust met een ingebouwde microfoon en luidspreker die Two-way Talk functie ondersteunt. Bij aansluiting op het netwerk kunnen gebruikers altijd en overal communiceren via de camera. Hoe handig is dat?

AI Functies
Deze camera's zijn niet compleet zonder AI-functies. De Perimeter Bescherming maakt gebruik van deep learning algoritme om nauwkeurig doelen te identificeren. Het ondersteunt tot 6 soorten regels, en kan real-time alarmen en push notificaties geven via de mobiele app. De IPC heeft een People Counting-functie die nauwkeurig de real-time statistieken kan berekenen van mensen die een bepaald gebied binnenkomen en verlaten. Dit zorgt ervoor dat er tijdig verspreidingsmaatregelen kunnen worden genomen om grote menigten te voorkomen. Ook worden verkeersstromen en waardevolle gegevens verzameld die kunnen helpen bij zakelijke analyses. Het bevat ook Smart Motion Detection (SMD) dat nauwkeurig doelen in de bewaakte scène kan detecteren door hinderlijke objecten zoals bladeren, dieren, koplampen, enz. uit te filteren.

Bekijk deze video voor meer informatie over de Dahua Full-color Dual Lens 180° Panoramic Camera's:


Kortom
Het vastleggen van de gehele scène in één kleurenbeeld is mogelijk met slechts één camera. De Dahua Full-color Dual Lens 180° Panoramic PTZ & IPC apparaten dienen als een intelligente oplossing die een groot gebied bewaakt. Grotere scènes kunnen constant worden bewaakt met slechts één camera, waardoor installateurs en eindgebruikers tijd en installatiekosten besparen. Dankzij de ingebouwde microfoon en luidspreker kunnen gebruikers altijd en overal communiceren met het gedetecteerde doelwit in de scène. En dankzij de Full-color technologie, kan deze intelligente panoramische camera duidelijke kleurenbeelden leveren.,Zelfs 's nachts, wat essentieel is voor 24/7 voortdurende bewaking in grote toepassingsscenario's zoals pleinen, gangen en parkeerplaatsen.