Nieuwe AI-mogelijkheden WizSense Dahua Technology

Door Alphatronics - 08 februari 2023 - Nieuws

Dahua Technology voegt nieuwe AI-functies toe aan zijn WizSense-familie. Met behulp van een onafhankelijke AI-chip en een diep lerend algoritme integreert de nieuw geïntroduceerde WizSense SMD 4.0, Quick Pick, AI Scene Self-adaption (SSA), AI Coding en andere uitgebreide AI-functies. Dit alles om klanten nauwkeurige detectie, snel zoeken naar een doel, vereenvoudigde bediening en inclusieve AI-producten te bieden.

Dahua geeft aan dat de eisen van gebruikers steeds diverser worden, met hogere eisen voor AI-nauwkeurigheid en betere beeldkwaliteit in verschillende scenario's. Daarom zijn er vier belangrijke upgrades gedaan, waaronder optimalisatie van alarmnauwkeurigheid, zoekefficiëntie, enz. Dahua gelooft dat de ontwikkeling van high-end WizSense van meerwaarde zal zijn.


SMD 4.0: Focus op echte waarschuwingen en kleurinformatie

Dankzij een geoptimaliseerd AI-algoritme vermindert SMD 4.0 vals alarm, veroorzaakt door grote en kleine dieren. Vergeleken met SMD 3.0 is het vals alarm percentage voor grote dieren (runderen, paarden, herten, etc.) sterk verbeterd van 5% naar 2%. Tewijl het percentage valse alarmen voor kleine dieren (katten, honden, enz.) verder wordt verhoogd van 1% tot 0,5%. Door valse alarmen veroorzaakt door objecten die geen doelwit zijn uit te filteren, kunnen gebruikers geldige waarschuwingen ontvangen voor menselijke of voertuigdoelen die een echte bedreiging kunnen vormen en zo vroeg mogelijk reageren. Tegelijkertijd kan de krachtige AI-capaciteit van SMD 4.0 de kleurinformatie van kleding en voertuig detecteren, zoals de kleur van de buitenkant van een voertuig, de kleur van de bovenkleding van een persoon, enz.


Quick Pick: Snel zoeken naar mens/voertuig doelen

Dit jaar brengt WizSense een gloednieuwe Quick Pick functie die de efficiëntie van post-event-retrieval verbetert met 90% ten opzichte van SMD Quick Target Search. Quick Pick (met AI NVR) stelt met behulp van AI-algoritme-gebaseerde extractie en vergelijking van kleding- en voertuigkleur, gebruikers in staat om snel te zoeken naar het doel van interesse (mens of voertuig). Dit in plaats van het zoeken uit massaal gecategoriseerde "mens" en "voertuigen" playbacks. Het beperkt de zoekresultaten aanzienlijk en presenteert alleen de videobeelden van de door de gebruiker geselecteerde doelen. Dit levert een aanzienlijke besparing van zoektijd en arbeidskosten op. Het is ideaal voor verschillende sectoren, zoals winkels en winkelcentra, om snel een specifiek doelwit te vinden tijdens of na een evenement. 

 

AI Scene Self-adaption (SSA): Slimme herkenning van meerdere scènes met geoptimaliseerde beeldkwaliteit

De AI SSA-technologie van de nieuwe Dahua WizSense kan bewaakte scènes met veranderende weers- en lichtomstandigheden zoals regen en mist, tegenlicht, enz. herkennen. Ook kan het de camera-instellingen (bijv. helderheid, kleur, contrast en witbalans) op intelligente wijze aanpassen om een heldere en hoogwaardige beeld-output vast te leggen die overeenkomt met de werkelijke binnen- en buitenscènes. Zo hoeven installateurs niet langer handmatig verschillende parameters van elke camera aan te passen om de videoprestaties te verbeteren. Dit scheelt extra tijd en arbeidskosten. AI SSA ondersteunt herkenning van meerdere scènes. Hierdoor het geschikt is voor zowel indoor scenario's (bijv. magazijnen, kantoren, musea) als outdoor locaties (bijv. villa's, scholen, fabrieken, winkelcentra).

AI-codering (IP-oplossing): Bespaar opslag terwijl de beeldkwaliteit van doelen gewaarborgd blijft

De toename van de bewakingsresolutie heeft geleid tot de vraag naar meer opslagruimte. Op basis van CBR (Constant Bit Rate) wijst de AI Coding-functie van WizSense for IP Solutions dynamisch de bitsnelheid toe om duidelijke doelbeelden te leveren en bespaart tot 25% bandbreedte in vergelijking met H.265. Bij dezelfde lage bitsnelheid geeft WizSense AI Coding prioriteit aan de toewijzing van bitsnelheid aan mensen en voertuigen om duidelijke en gedetailleerde beelden van menselijke/voertuigdoelen te garanderen, terwijl opslagkosten voor gebruikers worden bespaard.

Met de toevoeging van de bovengenoemde nieuwe functies van Dahua WizSense, kunnen gebruikers nu direct waarschuwingen ontvangen tijdens een gebeurtenis, snel bekijken en zoeken door hoeveelheden SMD-videobeelden voor specifieke doelen na een gebeurtenis. Daarnaast kunnen prioriteiten gesteld worden voor de beste beeldkwaliteit en opslag bespaart worden met AI-codering, waardoor het verzamelen van bewijsmateriaal na een gebeurtenis wordt vergemakkelijkt met inachtneming van de privacybescherming. Bovendien kunnen systeemintegratoren met het WizSense-portfolio van Dahua uitgebreide beveiligingsoplossingen bieden die video omzetten in bruikbare informatie en gebruikers tijd en geld besparen.