Optex introduceert de FlipX Standard serie voor binnendetectie

Door Alphatronics - 17 oktober 2022 - Nieuws
OPTEX introduceert de FlipX voor installateurs en eindgebruikers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). De wereldwijd toonaangevende fabrikant biedt hiermee een nieuwe reeks flexibele detectoren voor binnendetectie.

Wat maakt de FlipX zo bijzonder?

De unieke draaibare lens biedt zowel smalle als brede detectie in één enkele detector. Ook zijn de detectoren voorzien van een op maat gemaakte pyro-elektrische sensor om een optimaal onderscheid te maken tussen mensen en huisdieren. 

De roteerbare lens is ontworpen voor flexibiliteit. Het geeft installateurs een betrouwbare 2 in 1 detector die in meerdere situaties toepasbaar is. Naast deze veelzijdigheid helpt het in hun voorraad- en cashflowbeheer.
 
Deze nieuwe serie binnendetectoren is ontwikkeld op basis van OPTEX’s jarenlange ervaring in het bieden van uitstekende detectieprestaties voor inbraakdetectietoepassingen. Door de lens 180° te draaien is deze eenvoudig in te stellen voor een smalle of lange ruimte zoals een gang tot 18m of een brede open ruimte zoals een woonkamer of winkel tot 12m bij 85°.

FlipX Standard, de eerste uit de nieuwe serie, is een grade 2-detector die ook beschikt over een digitaal verbeterde signaalherkenningslogica, Super Multi-Dimensional Analysis (SMDA) genaamd. Hierdoor kunnen valse alarmen door licht- of temperatuursveranderingen worden vermeden.

Masaya Kida, Managing Director voor OPTEX EMEA, zegt dat de FlipX-detectorreeks is voortgekomen uit de allernieuwste technologie. "Na aanzienlijke investeringen in onderzoek en technologie en door feedback en belangrijke inzichten van onze klanten te verzamelen over hun wensen voor indoor beveiligingsoplossingen, zijn wij verheugd om de uitrol van onze innovatieve FlipX-serie detectoren aan te kondigen.

"Met ons op maat gemaakte lensontwerp en pyro-element bieden de nieuwe detectoren verbeterde detectieprestaties en een hoge flexibiliteit. Door simpelweg de lens om te draaien verandert de detectievorm van smal naar breed, FlipX levert de kracht van twee sensoren in één. De sensor bevat ook een 180°-afdekkingsslot en een gemakkelijk zichtbaar LED-lampje, waardoor de installatie snel en eenvoudig is."

FlipX-sensoren hebben een slank en compact ontwerp, met flexibele montagehoogtes (tussen 2-3 m). Dit betekent dat ze naadloos kunnen opgaan in de woonomgevingen, ook in gebouwen met hogere plafonds. Dankzij een optionele beugel kan de detector zowel aan de muur als aan het plafond worden gemonteerd.

FlipX Standard is verkrijgbaar als PIR-model - FLX-S-ST - (art. nr. 001435) en voor meer uitdagende binnenruimtes als een dual-technology (PIR en microwave) model - FLX-S-DT (art.nr. 001436). Deze laatste is uitgerust met OPTEX' robuuste microwavemodule, die de duurzaamheid van de sensor in uitdagende omgevingen zoals vochtige klimaten garandeert, en hogere signaleringsprestaties door de microwave af te stemmen op het IR-detectiegebied. Bestel de FlipX detectoren in onze WEBSHOP!

Na de lancering van de FlipX Standard is OPTEX van plan om eind 2022/begin 2023 andere modellen in de FlipX-serie uit te brengen.

End of life RXC serie

Met de komst van de nieuwe FlipX serie heeft Optex het einde van de RXC serie aangekondig. De 2 artikelen die wij momenteel in ons assortiment hebben (art.nr. 00140 + 001442) zijn nu nog leverbaar maar wel zolang de voorraad strekt.